A Ferrari idei szezonja elég rosszul indult. A korábbi mérnök, Rob Smedley úgy véli, az áprilisi szünet segíthet újjáéleszteni az olaszok reményeit.

A Kínai Nagydíjat törölték, és nem pótolták más helyszínnel. Így április eleje óta nem láthattunk F1-es futamot. Ezen a hétvégén már Bakuba látogat az F1 mezőnye. Ennek eredményeként a csapatoknak egy hónapjuk volt, hogy átnézzék az első három futam adatait. A Ferrari nagyon rosszul kezdett. Csak a negyedik helyen állnak a konstruktőri bajnokságban. Az olasz csapat egykori mérnöke, Rob Smedley úgy véli, a Forma-1 áprilisi szünet segíthet a maranelloi csapatnak.

„Mit tehet a Ferrari? Nyíltan elárulták, hogy nem optimalizálták az autót két versenyhétvége között. Akadtak megbízhatósági gondjaik is. Ez a szünet most lehetőséget ad nekik arra, hogy felülkerekedjenek a problémákon. Le kell hajtaniuk a fejüket, és használniuk kell a szimulációs eszközeiket. Mindent be kell vetniük, hogy megértsék a problémákat. Nincs semmire garancia, de Bakuban lehet némi erőviszony változás. Amikor két hét telik el a versenyek között, akkor nem tudod úgy optimalizálni az autót. ez a kis szünet most egy lehetőség a Ferrarinak. Lehet már Azerbajdzsánban egy jobb csomaggal állnak elő.”- árulta el Rob Smedley.