A Red Bull tetemes előnnyel kezdte el a 2023-as szezont. Idén az eddig rendezett három futamot megnyerték. Egy hónapos szünet után Bakuban folytatódik az F1 szezonja. Ez árthat a Red Bull fölényének?

A Red Bull a 2023-as szezon első három futamán teljesen más ligában játszott. Ott folytatták, ahol a 2022-es szezont abbahagyták. Mindkét bajnokságban hamar tetemes előnyt építettek ki. Max Verstappen idén két futamot nyert. Sergio Perez egyet. A Kínai Nagydíj törlésével egy hónapos szünetre ment a száguldó cirkusz.

Az F1-es naptárban a hosszú szünetek nem számítanak újdonságnak. Ez az időszak nem áprilisra szokott esni, hanem a nyár végre. A csapatok az egy hónapos szünetben gőz erővel dolgoztak a gyárakban. A Mercedes és a Ferrari fejlesztéseiről is lehetett hallani. A Red Bull viszont nem tölthet annyi időt fejlesztésre, mint a riválisok. Így a Mercedes és a Ferrari is hamarabb felzárkózhat az osztrák istállóra.

„Nos, úgy érzem, hogy a fejlődés pontosan a megfelelő szó. Nyilvánvalóan a Mercedesnek. de úgy gondolom, hogy Ausztráliában jelentőset léphettek előre. Úgy gondolom, hogy ez a négy hét szünet ironikus módon jobban hátráltathatja a Red Bullt. Mindenki tud frissítéeket hozni Bakuba. ez a szünet nem olyan, mint a nyári szünet.” – mondta az F1 kommentátora és műsorvezetője, Natalie Pinkham. A Mercedesnél átszervezték a technikai csapatot, és Toto Wolff arról beszélt, hogy a következő versenyeken folyamatosan fejlesztéseket hajtanak végre,- Szóval ez jót is jelenthet a Mercedes-Benznek.