Daniel Ricciardo korábban azt mondta, hogy 2024-ben szeretne visszatérni az F1 rajtrácsára. Az ausztrál pilóta jelenleg a Red Bull tartalékosaként dolgozik. Elismerte, hogy az egy év kihagyásnak is van némi kockázata.

Daniel Ricciardo nem ijed meg attól, hogy jelenleg nem áll rendelkezésére ülés 2024-re. A McLarennél eltöltött két év nehéz időszak után 2022 végén elhagyta a csapatot. Idén már csak a pálya széléről nézheti az F1-es futamokat. Korábban kijelentette, hogy bízik a 2024-es visszatérésben, de az élcsapatoknál nem igazán talál helyet. Ennek ellenére Ricciardo nem aggódik, és elismeri, hogy döntése kockázatos volt.

„Nem ijedtem meg. Az F1-ben mindig is így volt. Tudtam, hogy az egy év szünettel kockázatot vállalok. De azt hiszem egyértelmű, hogy mit akarok. Nem akarok akármilyen helyet jövőre. Nem csak versenyezni akarok. Nem akarok nulláról indulni és nulláról építeni az F1-es karrierem. Nem vagyok arrogáns. Ezen már túl vagyok. A top csapatoknál kevés a lehetőség, de tudom, ha jól teljesítek, akkor boldogulni fogok. Ez az a fajta dolog, amin rajta tartom a szemem.”- árulta el Daniel Ricciardo a Top Gearnek.