Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója úgy véli, hogy a Mercedes sokkal erősebben térhet vissza és Bakuban talán jobb teljesítményre lesznek képesek. A Ferrari és Frederic Vasseur optimizmusát nem tudja hova tenni.

A Ferrari 2009 óta nem kezdte ilyen rosszul a szezont, mint 2023-ban. Charles Leclerc három futamból kétszer kiesett. Carlos Sainz az Ausztrál Nagydíjon elkövetett vezetői hibája után maradt 20 pontos. A maranellói alakulat ezzel a konstruktőri bajnokságban mindössze a 4. helyen áll. Egyes hírek szerint Charles Leclerc a Mercedesszel tárgyal egy esetleges szerződéskötésről.

Tovább tetézi a bajt, hogy Carlos Sainz helye sem biztos, akit az Audival hoztak összefüggésbe. Olyan hangok is elterjedtek a nemzetközi sajtóban, melyek alapján a Ferrari egyáltalán nem elégedett a „mindig kifogásokat kereső” spanyol munkájával. Frederic Vassuer továbbra sem kongatja a vészharangokat. Az Ausztrál Nagydíj után azt mondta, hogy a versenytempójuk sokat javult. Sainz teljesítménye csak a negyedik helyre volt elég. Helmut Marko így nem igazán érti, hogy Frederic Vassuer mitől annyira pozitív.

„A Mercedes nyilvánvalóan tudni akarja, és persze ki akarja deríteni, hogy mit tehetnek. Bakuba frissítésekkel fognak érkezni. A Ferraritól pedig eddig nem kaptunk megfelelő magyarázatot. Egyszerűen nem értem, hogy a csapatfőnök Vasseur hogyan tud mindent ilyen pozitívan látni.”- árulta el Helmut Marko.