Egyes hírek szerint Laurent Mekies arra készül, hogy elhagyja jelenlegi csapatát, a Ferrarit és az AlphaTauri istállóhoz szerződik, ahol Franz Tost mellett dolgozik majd.

A pletykák szerint Laurent Mekies is elhagyja a Ferrarit. Így értesült a RacingNews365.com egy olasz forrástól. A források szerint Mekies a csapatfőnök, Franz Tost mellett dolgozhat majd. Vélhetően egy nagyobb csapaton belüli átszervezés részese lehet.

Mekies korábban a Minardi és a Toro Rosso-nál is megfordult. Több, mint 10 évig dolgozott, mint főmérnök, mielőtt az FIA-nál, majd a Ferrarinál kapott állást.

Az AlphaTauri korábban bejelentette Lars Stegelmann szerződtetését. A szakember márciusban csatlakozott a csapathoz. Mindez arra utal, hogy a csapatot nem adják el. Mindent megtesznek azért, hogy javítsák az autó teljesítményét.

A RacingNews365.com értesülései szerint ajánlatokat tettek a Red Bull csoportnak az AlphaTauri megvásárlására. Közöttük volt egy
800 millió dolláros ajánlat is, de ezt is elutasították. A csapaton belüli átalakítások arra utalnak, hogy az istállót nem kívánják eladni. A csapat jövőjével kapcsolatos találgatások közepette Helmut Marko korábban azt mondta a RacingNews365.com-nak, hogy a csapat nem eladó, de több dolgot is meg kell fontolniuk.

A pletykák szerint Tost csapatfőnök a visszavonuláson gondolkodik. A szezon elején még nem szerette volna ezt a hírt kommentálni. A napokban azt mondta, hogy a 70. életévét már nem az F1-ben fogja tölteni.