A Mercedes hosszú éveken át uralta az F1-et. 2022 és 2023 sem úgy indult, ahogy ők szerették volna. Toto Wolff szerint a Mercedes dolga az, hogy elkapják a Red Bull-t.

Toto Wolff úgy véli, hogy kötelességük ledolgozni a hátrányuk és levadászni a Red Bull-t. A milton Keynes-i eddig alakulat mindhárom futamot uralta. Három pole-t és győzelmet szerzett, és jelentős teljesítményelőnyt szereztek. A Mercedes jelentős frissítéssel készül, amit Imolában vethetnek be. A csapatot is átszervezték. James Allison és Mike Elliott szerepet cseréltek, Allison pedig visszatér a műszaki igazgatói posztra.

„Úgy gondolom, hogy a mi és a többi csapat kötelessége levadászni a Red Bullt. A lehető legjobb show-t kell biztosítanunk. Ebben a sportágban soha nem szabad feladni, ez a mentalitásunkban a kezdetektől fogva benne van. Volt rossz versenyhétvégénk vagy rossz szezonunk. Össze kell szednünk magunkat. Hosszú távon megfelelő döntéseket kell hoznunk. Azzal a csomaggal fogunk versenyezni amink van. Mindegy, hogy milyen az oldala. Csak több leszorítóerőre lesz szükségünk.”- árulta el Toto Wolff.