A Haas csapatfőnöke, Guenther Steiner elmagyarázta, miért nem próbálta szerződtetni Charles Leclerc-t 2017-ben, amikor ba monacói pilóta az f1 kapujában állt. A pletykák akkor arról szóltak, hogy Leclerc a Haas csapattal állhat majd rajthoz.

Charles Leclerc 2016-ban bajnoki címet nyert a GP3-as sorozatban. Az F1 kapui nagyon gyorsan megnyíltak a monacói előtt. Sokáig azt lehetett hallani, hogy a Haas-el debütálhat majd, de Leclerc jelentkezett be a Ferrari Pilóta Akadémiába. Tartalékpilótaként dolgozott.

Leclerc 2017-ben a Forma-2-ben állt rajthoz, ahol újabb bajnoki címet szerzett. A Ferrari partnercsapatába, a Haas ülésébe debütálhatott volna. Leclerc 2016-ban részt vett az első szabadedzésen a Haas-al. Tapasztalatlansága miatt nem szerződtették. Steiner az Azerbajdzsán Nagydíjat megelőzően a Sky F1 podcastban beszélt Leclerc esélyeiről.

„Nem, ő a Ferrari pilótája volt. Nyilván egy éves szerződést kapott volna. Akkoriban nem akartuk, hogy csak egy éves szerződéssel versenyezzen nálunk egy pilóta. A csapat általában ezt nem szereti. Ha szerződtettük volna, akkor további lehetőséget is adtunk volna neki. Tehát nem lettünk volna más csak egy próbaterem. Nem tudom, hogy a Ferrari szerette volna-e, ha nálunk debütál. Annak idején a Sauber-nek adták és mi nem is tárgyaltunk vele.”- árulta el Guenther Steiner.