A napokban olyan pletyka keringett a paddockban, hogy Carlos Sainz az Audihoz, Charles Leclerc a Mercedeshez tart. A monacói pilóta ezt erősen megcáfolta. Jelenlegi F1-es projektjére, a Ferrarira koncentrál.

Az F1 egy hónapos szünetre kényszerült. Így a hírek is lassabban érkeztek. A szünet hírei hasonlítottak a téli szünet alatt megszokotthoz, amikor is csak találgatások keringenek a paddockban. Az egyik, több forrásból is táplálkozó pletyka az volt, hogy Lewis Hamilton visszavonulása után a megüresedett ülését a Ferrariból kiábránduló Charles Leclerc foglalhatja el. A monacói pilóta tagadta.

„Nem, még nem tárgyaltam a Mercedesszel, egyelőre nem is fogok. Jelenleg egyetlen projektre koncentrálok, arra, amelyben most is részt veszek: a Ferrarira. Egyelőre maximálisan bízok a csapatban, és majd meglátjuk, hogy ezután mit hoz a jövő.”- árulta el Charles Leclerc, akitől azt is megkérdezték, hogy Toto Wolff felhívta-e őt telefonon. Leclerc már a kérdést is abszurdnak tartotta.

„Nem, nem értem miért mosolyogtok, mintha nem hinnétek nekem. Imádom a Ferrarit, az volt az álmom, hogy az ő színeikben versenyezhessek, a célom az, hogy velük legyek világbajnok. Egyáltalán nem egy csapatváltáson jár az eszem.”- zárta a monacói pilóta.