A kínai futam törlésével egy hónapos szünetre ment az F1. Az Ausztrália és Baku között nem láthattunk futamot. A kényszerszünetben szinte minden csapat gőz erővel dolgozott.

A futamok közötti hosszú szünet után a csapatok visszatérnek a versenypályára. Az istállók nagy része fejlesztésekkel készül. Összeszedtük, hogy ki, mivel készül a bakui futamra. Úgy gondoljuk, hogy a többség nagyobb leszorítóerővel rendelkező csomaggal érkezik majd Bakuba.

Mercedes

Sok szem a német csapatra szegeződik. A 2023-as szezont sem úgy kezdték, ahogy sokan várták tőlük. A hírek szerint a W14-est újratervezték. Toto Wolff már azt mondta, hogy teljesen meg kell változtatni az autókoncepciójukat. A német gyártó több frissítést is bevet a következő futamokon.

„Megpróbáljuk kihasználni ezt a kis szünetet. Fejlesztéseket viszünk a következő futamokra. A lehet legtöbbet szeretnénk kihozni abból, amit eddig tanultunk. A következő versenyeken szeretnénk kis lépésekkel előre haladni. Az autót tovább fejlesztjük. Izgatottan várjuk a következő versenyeket.”- árulta el Toto Wolff.

Red Bull

Nem lehet tudni, hogy a Red Bull visz-e valamilyen fejlesztést Bakuba. Várhatóan a csapat egy speciális csomaggal készül, ami megfelel a bakui nagy sebességű pályaszakaszoknak.

Alpine

Az Alpine is készül némi fejlesztéssel. A francia csapat azon dolgozik, hogy elérje a dobogós helyezéseket. Matt Harman technikai igazgató több olyan fejlesztésről is beszámolt, amit a francia csapat majd Bakuban vet be. „Új padlólemezt viszünk Bakuba. Lesz néhány aerodinamikai és mechanikai változtatás is. Ezeket tovább fogjuk fejleszteni. Miamiba és Imolába is viszünk frissítéseket.”- árulta el Matt Harman technikai igazgató.

Ferrari

A Ferrarinál nem várható jelentősebb frissítés. A csapatfőnök, Fred Vasseur korábban azt mondta, hogy jönnek a frissítések, de nem Bakuban vetik be ezeket. „Jön pár frissítés, de nem Bakuba visszük. Ott nagyon alacsony leszorítóerőre lesz szükség. A sprinthétvége miatt amúgy is nehéz hétvégére szítunk.”- árulta el a Ferrari csapatfőnöke.

McLaren

A 10 csapat közül a Mclaren-nek van min dolgoznia. A wokingi csapat Bakura is visz pár frissítést, miután télen nem úgy haladtak az autó fejlesztésével, ahogy szerettek volna. Ez nagyban hozzájárult a rossz szezonkezdethez. Zak Brown vezérigazgató már akkor jelezte, hogy a csapat fejlődése nem a megfelelő irányba halad

Aston Martin

Az Aston Martin már nagy lépést tett a tavalyi évhez képest, de néhány frissítés még mindig készül .A csapatfőnök, Mike Krack Ausztrália után így nyilatkozott az eddigi teljesítményükről: „Rövid idő alatt nagyon messzire jutottunk, és ez mutatja, milyen gyorsan változhat a helyzet. Van néhány új alkatrészünk, amit majd viszünk Bakuba, Imolába, Montrealba és Silverstone-ba is.”- árulta el az Aston Martin csapatfőnöke.

Alfa Romeo, Haas, AlphaTauri, Williams

Az említett négy csapatról még nem tudni, hogy mivel készülnek. Minden bizonnyal ők is készülnek némi újítással és Bakuban fel is szerelik majd az autóikra.