Az F1-es sprinthétvégék formátumát átalakították. Természetesen minden versenyzőt megkérdeztek arról, hogy mit szólnak a hétvége programjának átalakításáról.

A hétvégén két időmérőt is láthatunk. A pénteki fogja meghatározni a vasárnapi rajtsorrendet. A szombati időmérő pedig az aznap sorra kerülő sprintfutamét. A legtöbb pilóta örült a változtatásoknak. Mások nem. Köztük Max Verstappen sem. A holland pilóta a következőket mondta:

„Nem igazán hiszem, hogy ez a formátum sokban különbözne attól, amit az eddigi sprinthétvégéken megszokhattunk. Szerintem egy kicsit nagyobb lesz a káosz az extra kvalifikáció miatt, de ez a pálya egyébként általában meglehetősen kaotikus. Szerintem egy jó lehetőség lenne egy kicsit lerövidíteni a hétvégét, mert vannak, akik szeretik a versenyzést.”- árulta el Max Verstappen. A holland csapattársa a következőket mondta.

„Lássuk, hogyan alakul. Egyszerűen úgy érzem, hogy vannak helyek, ahol ezt a sprint formátumot ki lehet próbálni. Bakuban általában nagyszerű versenyeket láthatunk, de csak a megszokott formátummal. Valószínűleg vannak olyan helyek, ahol ez a formátum jobbá tehetné a hétvégét. Meglátjuk, itt hogyan alakul a hétvége. Tényleg nincs határozott véleményem.”- árulta el Sergio Perez. Charles Leclerc-t is megkérdezték a hétvége átalakításáról.

„Nagyon-nagyon nehéz hétvége lesz. Úgy érzem ez a legnehezebb évem. A hétvégi sprinthétvége megtartása, csak egy szabadedzés az utcai pályán való kvalifikáció előtt, három hét szünet után kihívás lesz, de már nagyon várom.”- vélekedett a Ferrari monacói pilótája. Carlos Sainz is elmondhatta véleményét:

„zt hiszem, a formátum egy kicsit más, mint tavaly. Tehát egy kicsit más hétvégi formát fogunk látni. Egy kicsit máshonnan közelítjük meg a dolgokat. A végén versenyezni fogunk és szerintem jó ötlet volt a változtatás. Örülök neki. Örülök, hogy több lesz a versenyzés. Nyilván nekünk pilótáknak nehezebb lesz mentálisan és fizikailag is. De ha ez boldoggá teszi a szurkolókat és a média tagjait, és az F1-nek is jó, akkor legyen így.”- árulta el Carlos Sainz. A Mercedes pilótája, Lewis Hamilton is kapta ugyanezt a kérdést.

„Örülök a döntésnek. Azt hiszem, hogy mindenkinek nehéz lesz. Mindannyian ugyanabban a hajóban vagyunk. Olyan pályán kell ezt megtennünk, ahol lehet előzni. A versenyzés itt nagyszerű. Itt mindig jók a versenyek. Nehéz csak edzést lebonyolítani, ahol maximum 20 kört tudsz megtenni. A végén versenyzünk és ezért vagyunk itt. Nem igaz?”- . árulta el Lewis Hamilton. Esteban Ocon, az Alpine versenyzője izgalmasnak nevezte az újítást.

„Izgalmas. Jó, hogy több versenyzés, izgalmasabb lesz a hétvége. Erre érdemes lesz erre odafigyelni. Másrészt pilótaként azt gondolom, hogy nagyszerű, hogy gyakorlás nélkül egyenesen belefogni a sprintfutamba. Ez bizonytalanságot eredményez. Aki nem figyel oda, az hibázni fog. Szóval meglátjuk. Ez egy lehetőséget és bizonytalanságot hoz a versenyzőknek. Alig várom a hétvégét.”- árulta el Esteban Ocon.