A hét közepén hivatalossá vált. Laurent Mekies távozik a Ferraritól és az AlphaTauri csapatnál kap új lehetőséget. Franz Tost az év végén távozik a csapattól és az ő helyét vehet majd át.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj előtt az AlphaTauri bejelentette, hogy 2024-ben átszervezi a csapatot. Franz Tost 17 év szolgálat után távozik a csapattól. Helyére a Ferrari jelenlegi versenyigazgatóját, Laurent Mekiest jelentették be utódjának. Mekies 2006 és 2014 között dolgozott már a Toro Rosso-nál, ami napjainkban AlphaTauri néven ismerhetünk. 2014 után az FIA szolgálatába állt.

A Mattia Binotto és most Fred Vasseur csapatfőnök szerette volna hangsúlyozni, hogy örül, hogy Mekies lehetőséget kapott csapatfőnökként. Távozásának körülményeit még nem erősítették meg. Fred Vasseur elárulta, hogy Laurent Mekies távozását nem akadályozzák és engedik, hogy más csapatnál dolgozhasson.

„Először is úgy gondolom, hogy ez egy óriási lehetőség Laurent számára. Tekintettel arra is, hogy jó kapcsolatom van vele. Nem fogom akadályozni Laurent-t semmiben. Az biztos. Azt hiszem, hogy az AlhaTauri bejelentése kicsit elrugaszkodott a valóságtól. Nekünk hosszútávú szerződésünk van Laurent-tel, és meg kell beszélnünk a részleteket. Meg kell találnunk a legjobbat a Ferrari számára. Rossz-e, hogy távozik? 1600 emberből kettőt elveszíteni nem dráma.”- árulta el Fred Vasseur.