Max Verstappen azt mondta, hogy elégedett már az F1-es ályafutásával, és „nem érdekli” a Lewis Hamilton és Michael Schumacher által felállított rekordok méndöntése.

A Red Bull pilótája az elmúlt két évben megszerezte az egyéni bajnoki címet. Tavaly 15 futamot nyert meg. Nagyon örülne, ha ezt idén meg tudná ismételni. A szezon első három versenyéből két versenyt megnyert és egy második helyet szerzett. Verstappen azonban korábban nyíltan beszélt arról, hogy nem lesz 40 éves korági az F1-ben. Christian Horner csapatfőnök kifejtette, nem várja el a hollandtól, hogy kövesse Fernando Alonso példáját. Verstappen többször is beszélt arról, hogy 2028 végén szerződése lejártakor mérlegelni fogja Forma-1-es jövőjét, ekkor elméletileg még mindig a karrierje csúcsán lesz.

„Nem lehet tudni. 2028-ig biztos ott leszek a rajtrácson. Még mindig nagyon fiatal vagyok. Mindig azt mondtam, hogy másfajta versenyeken is szeretnék részt venni, kicsit olyan, mint Fernando. Ha sokat nyertél, akkor már nehéz a motivációt fenntartani. Beutazod a világot és nincs időd a családdal vagy a barátokkal lenni.”- árulta el Max Verstappen, aki nem törekszik arra, hogy megdöntse Hamilton vagy Michael Schumacher rekordjait.