Pierre Gasly számára nem hozott sok jót a bakui hétvége pénteki napja. A francia pilóta a Q1-ben kiesett. Csalódott volt az eredmény miatt. Gasly szeretne a vasárnapi futamon meglepetést okozni.

Gasly pénteki napja gyötrelmesen indult. Az Alpine már az edzésen kigyulladt. Hidraulika hibásodott meg. Így az autójával félre kellett állnia. A sebességváltón és az erőforráson kell javítani, de az Alpine szerelői hamar kijavították a problémát. Gasly az időmérőn már részt vehetett. A francia pilóta a Q1 felénél a falnak csapta autóját. Gasly az időmérőn falnak csapata az autóját. A francia pilóta a következőket mondta:

„Nagyon csalódott vagyok. Elég nehéz nap volt. Összességében az egész pénteki nap nehéznek bizonyult. Nekem és a csapat számára is. Az első edzés nem úgy alakult, ahogy terveztük. Hidraulika probléma lépett fel az edzés 20. percében. A fiúk hihetetlen jó munkát végeztek. Szó szerint egy perccel az időmérő előtt végeztek az autó javításával. Az új hétége formátumának köszönhetően megunk mögött tudhatjuk a pénteket. De így is elég frusztráló.”- árulta el Pierre Gasly.