Lewis Hamilton szerint a Mercedesre még sok munka vár. Ezt az időmérő után mondta, miután rengeteg időt vesztettek a pálya gyors szakaszain.

A W14-et érintő igazi jelentős frissítései Imolára készülhetnek el. Bakuba is vittek frissítéseket. A Mercedes hátsó szárnya és felfüggesztése az, ami új elem a W14-es versenygépen. Úgy tűnik, hogy ezek a változtatások még nem hozták közelebb a Mercedest az élmezőnyhöz. Az eredmény inkább riasztó. Hamilton bejutott a Q3-ba. Russell a 11. helyen búcsúzott. Hamilton végül megszerezte az ötödik helyet. A brit pilóta innen indulhat a vasárnapi futamon. A brit pilóta majdnem egy másodpercet kapott Leclerc-től.

A bakui pálya gyors versenycsíknak számít. Különösen a rajt utáni szakasz és a harmadik szakasz vége az, ami gyors. A pilóták 2,2 kilométeren keresztül teljes gázzal hajtanak. Hamilton szerint a Mercedes nem fogja tudni felvenni a versenyt a Red Bull-al és a Ferrarikkal.

„Nem igazán tudom mire számítsak ezen a hétvégén. Tudom, hogy a Red Bull itt különösen gyors lesz. Nem tudom mekkora hátrányunk lesz az egyenesekben. Egy biztos. Lassabbak vagyunk az egyenesekben és a középső szektorban is. Szóval még sok dolgunk van. Az autót nem könnyű vezetni. Örülök, hogy a harmadik sorból indulhatok. Remélem, hogy szombaton közelebb leszünk és jó csatát vívhatunk.”- árulta el Lewis Hamilton.