Helmut Marko abban reménykedik, hogy a Ferrari tempóelőnye csak az időmérőn érvényesült. Abban bízik, hogy a versenyen már gyorsabb lesz a Red Bull.

Helmut Markót nem lepte meg a Ferrari egykörös Azerbajdzsánban nyújtott teljesítménye. A Red Bull tanácsadója nem akart jóslatokba bocsátkozni. Óvatosan nyilatkozott.

A Ferrari váratlan pole pozíciót szerzett a pénteki időmérő edzésen. Max Verstappen és Sergio Perez a második és harmadik helyet szerezte meg. Az olaszok jó teljesítménye azért lephetett meg mindenkit, mert a szezont elég gyengén kezdték.

Helmut Marko-t nem lepte meg a Ferrari egykörös tempója. Reméli, hogy vasárnap már nem lesznek ekkora tempófölényben. Bízik abban, hogy vasárnap a Red Bull fog dominálni.

„A Ferrari motorja a legerősebb motor, és egy körön keresztül teljes erővel versenyezhetnek. Remélem, hogy a versenyen erre nem lesznek képesek. Mire számítok? Szerintem Fernando közelebb lesz hozzánk. Csak pénteken volt némi problémája. A többiek már nagyon le vannak maradva. A Mercedes már kilenc tizedre volt lemaradva.”- árulta el Helmut Marko az ORF-nek.