Charles Leclerc az első helyről vághatott neki a 17 körös sprintfutamnak, de meg kellett elégednie a második hellyel. Sergio Perez meg tudta őt előzni és látszólag le is mondott az első helyről.

Charles Leclerc elismeri, hogy nem akart küzdeni Sergio Perez-el a győzelemért Azerbajdzsáni Nagydíj sprintfutamon. A monacói pilóta az abroncsait óvta.

A monacói a pole pozícióból kezdte a szombati 17 körös futamot. A verseny 8. körében Perez át is vette tőle a vezetést. A sprint után Leclerc azt mondta, hogy a szombati verseny igazolta a csapat félelmeit. Bízik abban, hogy vasárnap is fel tudják majd venni a versenyt a Red Bull-al.

„Az autót nem tudjuk holnapra jobbá tenni. Természetesen lehet dolgozni rajta itt-ott. A Red Bull még mindig nagy fölényben van a versenyeken. Nem szabad elfelejtenünk, hogy két futammal ezelőtt hol álltunk. Tettünk egy lépést előre. Még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de mint mondtam, ha nem tudunk nyerni, akkor maximalizálni kell azt a pontszámot, amit megszerezhetünk. Úgyhogy örülök a második helynek. Holnap megpróbálunk nyerni. Nem harcoltam túl sokat Checo-val. Életben akartam tartani a gumikat. Tudtam, hogy ez a napunk gyenge pontja. Megpróbáltam Checo DRS-én belül maradni, hogy el tudjon húzni az egyenesben, de ez nem volt elég. A verseny végén már sok időt vesztettünk. Szóval, meglátjuk majd mit hoz a holnap.”- árulta el Charles Leclerc.