Magyar idő szerint 10:30 perckor kezdődött Bakuban az az időmérő edzés, ami a sprintfutam rajtsorrendjét alakította ki. Egy kis hiba is végzetes lehetett.

Pénteken a Ferrari megmutatta az erősségét, és pole-t ért el, de most a szabályok és a kevés idő miatt nem fér bele egyetlen hiba sem a szűk pályán. A Q1-re már sokan sorba sorba álltak. Jó páran kimentek a bokszból. Két perc után már mindenki a 48 fok hőmérsékletű pályán körözött, de ez nem meglepő. Nem volt értelme húzni az időt. Hamarosan megérkeznek az első mért körök.

Leclerc és Verstappen több mint egy másodperccel volt gyorsabb a Hemilton-nál. Piastri teljesen elfékezte a gumijait a hármas kanyarban, de legalább a fal helyett a bukótérben végezte. Bottas-nak még nem volt mért ideje, Zhou és De Vries pedig az ausztrálhoz hasonlóan elrontotta az első körét. Közben előkerült a piros zászló is. Sargeant 11.-ként jutott tovább, de összetörte a Williams-t. Így az Q2-ben már nem lesz ott.

A Q2 kicsit késéssel indult, mivel a Williams törmeléket el kellett takarítani. Közben az időkre tekinthettünk. Leclerc nyerte a Q1-et. Verstappen 0,468-al, Hamilton +0.741-le volt tőle lemaradva. Pár perc eltelt és indult az időmérő második felvonása. A Ferrari tempója elég biztató volt. Indult a Q2. A Red Bull-ok vezetésével lódult ki a mezőny a pályára, megkezdődött a 10 perces Q2. Maximum kettő vagy három gyors kör fért bele. A Q2-ben óriási volt a Verstappen fölény. Egy ideig. Leclerc négy tizedet kapott. Mögöttük Pérez, Sainz, Hamilton, Russell, Ocon és Magnussen állt. A kieső helyen a két Haas, Ocon és Russell állt. Ma is volt Ferrari hiba. Sainz nem találta önmagát. Ma is megjárta a bukóteret. Méghozzá az egyes kanyarban. Kétesélyesnek tűnt a Q3. Verstappen 83 ezreddel nyerte Leclerc előtt az SQ2-t, Sainz és Perez hátránya már fél másodperc a 3-4. helyen állt.

A Q3-ban kilenc autó várta a bokszban, hogy zöldre váltson a lámpa. Nyolc perc alatt dőlhetett el a szombati sprintfutam rajtsorrendje. A sort a Red Bull vezette fel. Ők mentek elsőként gyors kört. A nyolc perc alatt két körre volt elegendő idő. Előbb Perez, majd Leclerc állhatott az élen. Sainz csak a negyedik helyre érő időt autózta. Verstappen sokat csúszkált és a hátsó gumikra panaszkodott. A két Aston Martin még Albon-tól is jócskán le volt maradva. Így a 8-9. helyen áll. Jönnek az utolsó körök! Az utolsó percben Leclerc tette a falba a Ferrarit. Perez és Hamilton sem tudott pozíciót javítani, de Verstappen még gyors körön volt. A holland is maradt a harmadik helyen.

A szombati sprintfutam rajtsorrendje:

1 Charles LECLERC
2 Sergio PEREZ
3 Max VERSTAPPEN
4 George RUSSELL
5 Carlos SAINZ
6 Lewis HAMILTON
7 Alexander
8 Fernando ALONSO
9 Lance STROLL
10 Lando NORRIS
11 Oscar PIASTRI
12 Nico HULKENBERG
13 Esteban OCON
14 Kevin MAGNUSSEN
15 Logan SARGEANT
16 Guanyu ZHOU
17 Valtteri BOTTAS
18 Yuki TSUNODA
19 Pierre GASLY
20 Nyck DE VRIES