Az Azeri Nagydíj első körében pályára küldték a biztonsági autót. Fernando Alonso szerint Carlos Sainz agresszív manőverrel tartotta meg pozícióját

Paprikás hangulatban ért véget a 2023-as szezon első sprintfutama Bakuban. Max Verstappen a kamerák előtt osztotta ki a szerinte túl keményen versenyző George Russellt. Fernando Alonso honfitársára, Carlos Sainzra panaszkodott a leintést követően. Az Aston Martin kétszeres világbajnoka azt követően próbált bebújni a Ferrari mellé. Sainz az 1-es kanyarban kiterelte Lewis Hamiltont, de ifjú honfitársa „rácsukta az ajtót” a 2-es kanyar felé menet.

„Megelőztem Alexet, Lewist, valamint Carlost is. Ő a 2-es kanyar előtt beletett engem a falba, ezért el kellett emelnem a lábam a gázról. Ha nem teszem, akkor összeütközünk. Bízom benne, hogy az FIA megvizsgálja az esetet, mert akkor még a top 5-re is lenne esélyünk. Azt hiszem, a szabályok egyértelműek. Ha egymás mellett vagy valakivel, akkor nem szoríthatod őt a fal felé, amíg el nem emeli a gázt. Nincs szükség változtatásra, egyszerűen megfelelően kell betartatni a szabályokat.”- árulta el Fernando Alonso. A spanyol szavait a PlanetF1 idézte.