Lewis Hamilton értékelte az F1 2023-as szezon első bakui sprintjét. A brit szerint több időt és kört is megtehetnének a szombati sprintfutamon. Véleménye szerint olyan volt, mintha egy hosszú etapot teljesítettek volna a második szabadedzésen.

Az F1 idén háromról hatra növelte a sprintfutamok számát. Azerbajdzsán adhatott otthont az első ilyen hétvégének. A versenyhétvége előtt meg is változtatták a sprinthétvége formátumát. Pénteken csak egy szabadedzést tartottak, majd jöhetett az időmérő, ami a vasárnapi rajtsorrendet határozta meg. Szombaton egy időmérőt és egy 100 kilométeres futamot rendeztek.

Hamilton elismerte, hogy egész nap nehézségekkel küzdött Bakuban. Reméli, hogy a sprintből származó adatok jobb teljesítményt eredményezhetnek vasárnap. A hétszeres bajnok szeretné, ha a sprintfutam hosszabb lenne. Szerinte ez olyan volt, mintha egy hosszú etapot teljesítette volna a második edzésen.

„Kicsit küzdöttem. Nem a legizgalmasabb 17 kör volt. Azt hiszem, sok autónak jobb lesz a tempója vasárnap. Határozottan tanultam ebből a napból és vihetünk át dolgokat vasárnapra is. A sprint olyan volt, mint egy hosszú etap a második edzésen. Jó ötletet volt, hogy hol állítsuk be az autót a vasárnapi futamra. Bízom abban, hogy a versenytempónk jobb lesz. Megvizsgáljuk az autó beállításait. Remélem vasárnap jobb helyzetben leszünk. Nehéz lesz, de bármi megtörténhet.”- árulta el Lewis Hamilton.