Bernie Ecclestone meglehetősen kemény tanácsot adott Mick Schumacher-nek. Az F1 korábbi tulajdonosa szerint a Haas egykori pilótájának fel kellene már ébrednie és elfeledni az F1-es álmait.

A Ferrari által fiatal pilótaként támogatott Schumacher 2021-ben a Prema Racinggel szerezte meg az F2-es bajnoki címet. Az F1-ben kapott két évnyi lehetőséget, de kiemelkedő eredményt nem tudott felmutatni. 2023-ra már nem kapott lehetőséget a Haas-nál. A hétszeres bajnok fis sokat hibázott és törte össze autóját. Guenther Steiner csapatfőnök a tavalyi szezont záró Abu-Dzabi Nagydíj előestéjén közölte a versenyzővel, hogy nem hosszabbítja meg szerződését. Így Schumachernek nem volt lehetősége arra, hogy helyet találjon magának a rajtrácson. Schumacher a Mercedes tartalékosa lett. Ecclestone kételkedik abban, hogy Schumacher-t valaha is viszont láthatjuk az F1 rajtrácsán.

„El kell felejtenie ezt az álmot, mert előbb-utóbb mindannyian felébredünk egy álomból. Ezt el kell felejtenie, el kell gondolkodnia azon, hogy mi az alternatíva, és meg kell próbálnia ezt követni.”- árulta el Bernie Ecclestone, aki nagyon sajnálja, hogy Mick Schumacher édesapja, Michael Schumacher nincs abban az állapotban, hogy segítse fiát a siker elérésében. Ecclestone pedig nem hiszi, hogy Schumacher anyja, Corinna és Sabine Kehm menedzser sem tud asszisztálni.

„Úgy gondolom, hogy szüksége van valakire, aki valóban sikerre akarja vinni, és végig gondoskodik róla. Azok az emberek, akik most mellette vannak, nem tudnak neki segíteni. Sok mindenben segítenek neki, de nem a Forma-1-es pilóta karrierjében.”- zárta Bernie Ecclestone