Az Aston Martin-nak nem volt valami erős hétvégéje, de még így sem voltak messze a pódiumtól. Így gondolja Fernando Alonso, aki szerint a Ferrarinak csak szerencséje volt és Miami-ban már az olaszok előtt lehetnek.

A hétvége első napján nem úgy tűnt, hogy az Aston Martin a dobogó környékén lesz. A gyengeségük a végsebesség, ami Bakuban nagy hátrány. A brit csapat a hátsó szárnnyal próbált ezen javítani. Alonso a normál kvalifikáción hatodik, a sprintszétlövésen csupán nyolcadik lett. A vasárnapi futamon ismét jó tempót diktált. A rajt után két pozíciót javított. Lewis Hamiltont a bokszkiállás időzítésének köszönhetően lépte át, Carlos Sainzt az újraindítás után előzte meg, ráadásul a futam távjának végén felzárkózott a dobogós Charles Leclerc-re.

„Örülök az eredménynek. Talán ez volt a legrosszabb versenyhétvégénk az eddigi négy futamból. A Ferrari rendkívüli volt ezen a pályán, pole-pozíciót szereztek a főversenyre. Oole-pozíciót szerezte a sprintre és a vasárnapi futamra is. Ehhez képest egy másodpercre vagyunk tőlük és a dobogós helytől! Valamit jól csináltunk ma, vagy ők csináltak rosszul valamit. Ezért kell örülnünk a negyedik helynek. Talán több pontot is szerezhettünk volna. Trükkösen indult a hétvége a beállításbeli gondokkal és DRS-problémákkal. Ehhez képest a futamon csupán egy másodpercre voltunk a dobogótól! Szerintem elégedettek lehetünk. Már a tegnapi sprinten megvolt a tempónk, ma viszont még erősebbek voltunk, főleg a közepes keveréken az elején. Sajnos a biztonsági autó bejött, ezért a kemény keveréket kellett feltennünk, ami nem kopott egyáltalán, pedig a gumikezelés a legerősebb pontunk jelen pillanatban. Szerintem a Ferrari szerencsés volt, küszködtek az első etapban, de a keményen rendben voltak. Miamiban megint egy új csapat lehet elöl ebben a csoportban. Most már teljesen pályafüggő a Mercedes, a Ferrari és az Aston Martin teljesítménye. Annyira közel vagyunk egymáshoz, hogy minden hétvégén mások a viszonyok, a karakterisztikától függ, melyik csapat végez előrébb.”- árulta el Fernando Alonso. A spanyol szavait a Racingnews365 idézte.