Charles Leclerc idén először állhatott fel a pódiumra. A monacói pilóta a pole-ból indulhatott, de csak a harmadik helyen intették le. Kicsit csalódottan vette tudomásul, hogy még rengeteget kell dolgoznia a Ferrarinak ahhoz, hogy utolérjék a Red Bullt.

Charles Leclerc a pénteki és a szombati időmérőn is megszerezte az első helyet. A futam a Ferrari mégis nagy hátrányban volt a Red Bull-hoz képest. A biztonsági autós fázissal is összerántott mezőny ellenére Leclerc 21,2 másodpercet kapott Pereztől. A Ferrari pilótája elimserte, hogy ez volt élete „legmagányosabb” versenye, kissé csalódottan értékelte a futamát Damon Hillnek.

„A Red Bull a versenyen még mindig másik ligában játszik hozzánk képest. Nagyon jó kört futottam, amivel megszereztem a pole-t, de 51 körön képtelenek vagyunk fenntartani ezt a tempót, sokkal gyorsabban nálunk. Valószínűleg megtaláltak már valamit, amit mi még nem, de gőzerővel dolgozunk azon, hogy javítsunk a versenytempónkon. Az autó jobbnak érződik, de ez az eredményen nem látszik. A Red Bull-ok még csak nem is adtak bele mindent. Az Aston Martin pedig is hozzánk hasonlóan gyors volt.”- árulta el Charles Leclerc.