Sergio Perez szerint csak azért nem ő vezeti a Forma-1 egyéni világbajnokságát, mert Melbourne-ben műszaki problémákkal küzdött az időmérőn.

A mexikói pilóta idei második sikerét szerezte és ezzel hat pontra csökkentette lemaradását csapattársával szemben. A Red Bull versenyzői az Ausztrál Nagydíj kivételével minden eddigi futamot az első két helyen fejeztek be. Perez az ausztrál futamon csak az ötödik lett, miután az időmérő edzésen kicsúszott. Szerinte, ha ez nincs, akkor most ő vezetné a bajnokságot.

„Szerintem így, három gyerekkel otthon, nem utaznák össze-vissza a világban, ha nem hinnék abban, hogy világbajnok lehetek, ez a cél, amin dolgozom, de nyilván az autón kívül lehet bármilyen nagy a szám, ami fontos, hogy a pályán bizonyítsak. Úgy gondolom, a melbourne-i időmérőn tapasztalt problémáink nélkül nekünk kellene vezetnünk a bajnokságban, szóval minden okunk megvan arra, hogy elhiggyük, képesek vagyunk nyerni. A bajnoki címért harcolok, de még mindig nagyon hosszú út van előttünk, szóval a fejemet leszegve nincs más hátra, mint teljesíteni.”- árulta el Sergio Perez.