Ralf Schumacher úgy véli, a Red Bullnak a szezon végén el kell engednie Sergio Perez-t. A korábbi F1-es futamgyőztes úgy véli, Perez távozása előnyös lenne a Red Bull számára.

Ralf Schumacher úgy véli, a Red Bullnak a szezon végén el kell engednie Sergio Perez-t. Szerinte túl sok feszültség van Verstappen és Perez között. A Red Bull Verstappen köré építette a Milton Keynes-i székhelyű csapatot.

Pierre Gasly és Alex Albon sem tudta felvenni a ritmust a hollanddal. 2021-ben Sergio Perez-t szerződtették és az egyéni bajnokságban Max Verstappen le tudta győzni a Mercedes pilótáját, Lewis Hamilton-t.

A Red Bull tavaly megszerezte az egyéni és a konstruktőri címet is. Perez úgy érezte, hogy idén rajt a sor. A két pilóta között megszakadt a jó kapcsolat is. A kettejük közötti rossz viszony már a 2022-es Brazil Nagydíjon kezdődött, amikor Verstappen nem akarta átadni pozícióját Perez-nek. Ralf Schumacher szerint a Red Bull-nak el kellene engednie Perez-t.

„Sergio erős volt Azerbajdzsánban, és itt-ott megvan benne a lehetőség, hogy gyorsabb legyen Maxnál. A világbajnoki címért folyó harcban nincs köztünk összhang. Sergio néha nyomás alatt is hibázik, amikor nem elégedett az autóval. Verstappen nem követi el ezeket a hibákat, úgyhogy szerintem a Max jobb nála. Sok pletyka kering a paddockban Perez jövőjéről. A Red Bull-nak vannak lehetőségei. Ott van yuki Tsunoda vagy Daniel Ricciardo. Nagyon sok elérhető pilóta van a piacon. Ha rossz lesz a kapcsolat Max és Sergio között, akkor érdemes lenne megválni a mexikóitól.” – mondta Ralf Schumacher a Sky Sports Deutschland rovatában az Azerbajdzsáni Nagydíjat követően