Helmut Marko megerősítette, hogy Adrian Newey meghosszabbított szerződését és marad a Red Bull alkalmazottja. Reméli, hogy még hosszútávon a csapatnál marad.

A Red Bull 2005-ben lépett be az F1-be. 2005. november 8-án jelentették be, hogy Newey 2006 februárjától csatlakozik a csapathoz. A Red Bull szakembere a Mclaren istállót szerződött a Red Bull-hoz. Több olyan autót tervezett, amivel bajnokságot nyertek. Sebastian Vettel-el ás Max Versrappen-el együtt hat bajnoki címet szeretek. Tavaly egy rekordot is megdöntöttek.

Newey technikai igazgatóként dolgozik és szerződése idén lejárt volna. A Red Bull nem akart várni. Gyorsan meghosszabbították a szakember szerződését. A csapat még nem erősítette meg, de Helmut Marko megerősítette a hírt, miszerint a Red Bull tervezője Milton Keynes-i alakulat mellett marad.

„Az Adrian Newey-vel kötött szerződéshosszabbítás azt mutatja, hogy továbbra is a jövőt építjük, és rendkívül kellemes munkahelyi légkör uralkodik itt. Adrian 17 éve van velünk, és bár ez nem egy életre szóló szerződés, de más csapatoktól mindig is kapott ajánlatokat. Ez mindig is így lesz. Remélem és biztos vagyok benne, hogy velünk fog nyugdíjba vonulni.”- árulta el Helmut Marko.