A Ferrari igazgatója, Fred Vasseur határozottan cáfolta a hírt, miszerint Charles Leclerc a Mercedes csapattal tárgyal és csapatot vált.

Az F1 2023-as szezonja még csak most kezdődött el. A pilótaátigazolási pletykák már most szárnyra keltek. Már egy ideje lehet olvasni arról, hogy Charles Leclerc megunta a Ferrari szenvedését és a Mercedesszel tárgyal. Ezt a hírt Leclerc tagadta. Azt nem tartotta lehetetlennek, hogy egyszer a német csapattal álljon rajthoz.

A pletyka szerint Leclerc a visszavonuló Hamilton helyét venné át. A hétszeres bajnok minden bizonnyal hosszabbítani fog a Mercedesszel. Felmerültek szerint Hamilton egy idő múlva megunhatja a szenvedő Mercedest és továbbállhat. Ha Hamilton visszavonul, akkor a pletykák szerint Leclerc érkezhetne a helyére. A monacói szerződése 2024 év végén jár le. Vasseur most azt is kijelentette, hogy ez a hír egy baromság.

„A Charlesról és a Mercedesről szóló pletyka nem más, mint egy baromság. A szezon elején járunk. Sok pletykát hallani és fogunk minden hétvégén, de nem aggódunk.”- árulta el Fred Vasseur. Toto Wolff megerősítette, hogy a monacói pilóta a Mercedes listájára került. A német gyártó elődleges szempontja az, hogy Lewis Hamilton-t szerződtesse.