Sergio Perez megnyerte a bakui futamot. Ezek után a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko arról beszélt, hogy Perez személyiségében milyen változásokat tapasztalt azóta, mióta a csapathoz érkezett.

Helmut Marko figyelmeztetett. Sergio Perez-t nem szabad lebecsülni. A Red Bull Forma-1-es tanácsadója szerint a pilóta „nagyon megváltozott”, amióta csatlakozott a csapathoz.

Perez a sprintfutamot és a fő versenyt is megnyerte Bakuban. Max Verstappen a második helyen végzett mindkét alkalommal.
Míg Marko elismerte, hogy Verstappen-nek nem volt szerencséje, de Perez teljesítményét megdicsérte. Szerinte versenyzőként nagyon sokat fejlődött.

„Max-nak nem volt szerencséje a Safety Car-os fázissal. Sergio-nak igen. Neki van Bakuban a legtöbb dobogós helyezése. Tehát, Sergio-t nem szabad lebecsülni. Sokat változott, mióta hozzánk került. Elkezdett dolgozni. Korábban egy mexikói versenyző volt, aki élvezte az életet. Ma is élvezi, de elvégzi azt a munkát, amit kell. Most ő a legsikeresebb pilóta Mexikónak.”- árulta el Helmut Marko a Racingnews365-nek.