Lewis Hamilton szerindőse az év végén lejár. A brit még mindig nem hosszabbította meg szerződését. A Mercedes semmit sem erősített meg. A pletyka viszont szárnyra kelt. Ha Hamilton visszavonul, akkor Chalres Leclerc lenne az utódja? A monacói pilóta ezt cáfolta. Toto Wolff az ellenkezőjét állította.

Nem tudni, hogy Hamilton hosszabbít-e a Mercedesszel. Meddig fog versenyezni az F1-ben. A pletykák szerint Lclerc lehet Russell új csapattársa, ha Hamilton visszavonul. Toto Wolff elismerte, hogy ha Lewis Hamilton úgy dönt, távozik, akkor a lehetséges utódok között Charles Leclerc is ott van.

Leclerc Bakuban megkapta a kérdést. Hívtam már őt Toto Wolff? A monacói elmondta, hogy ez nem történt meg. Ő szeretne maradni a Scuderiánál. Nem zárta ki teljesen, hogy a jövőben csatlakozzon a Mercedeshez. Toto Wolff viszont elismerte, hogy Leclerc is egy utódjelölt, ha Hamilton visszavonulna.

„Én egyetlen alkalommal beszéltem Charles-el. Akkor is csak arról beszéltünk, hogy hol van a kapu Melbourne-ben. Fel akartunk szállni a gépre. Charles egy szuper srác. Hosszú távon valakinek a radarján kell lennie. Rövid vagy középtávon biztos nem. Senki sem vonja kétségbe Charles képességeit, és ő egy jó srác. Ő 100%-ban elkötelezett a Ferrari mellett. Mi pedig 100%-ban elkötelezettek vagyunk amellett, hogy Lewissal hosszabbítsunk.”- árulta el Toto Wolff a Racingnews365-nek.

Hamilton szerződése a szezon végén jár le. Toto Wolff korábban elismerte, hogy a hétszeres bajnok elhagyhatja a csapatot, ha nem tudnak olyan autót biztosítani számára, amely képes megküzdeni a rekordot döntõ nyolcadik címért.