Ezen a hétvégén rendezik meg a Miami Nagydíjat. Úgy tűnik, hogy nyári meleggel kell majd számolni, de lehet olyan változás az időjárásban, amire a csapatok is figyelni fognak.

Néhány nappal az azerbajdzsáni futam után Miamiba látogat az F1 mezőnye. Az amerikai helyszín lesz idén az ötödik futam. Milyen időre kell számítani?

Az előrejelzések szerint nyári melegre kell számítani, de a vasárnapi futamon akár záporok is beleszólhatnak a verseny alakulásába. A WeerOnline.nl előrejtjelezése szerint csak vasárnap lehetnek záporok.

A magas hőmérséklet és páratartalom nem szokatlan Florida déli részén. Úgy tűnik, hogy nagy pára és nyári meleg várja a pilótákat. Pénteken elkezdődik a hivatalos program. Sok napsütés várható. A hőmérséklet elérheti a 31 Celsius-fokot. A pálya hőmérséklete sokkal magasabb lesz. Eső nem várható. A szél mérsékelt marad.

Szombaton is hasonló körülmények várhatók. A délutáni órákban azonban megnövekszik a helyi eső vagy zivatar esélye. Vasárnapra több napsütést jósolnak, de a záporok kialakulására nagyobb esélyt adnak. A verseny helyi idő szerint 15:30 perckor rajtol. A késő délutáni órákban nagy esély van arra, hogy leszakad az ég. Erre a csapatok is figyelni fognak.