Frederic Vasseur, a Ferrari főnöke elismeri, hogy a 2023-as F1-es szezon nem úgy indult, ahogy ők azt szerették volna, de továbbra is elégedett azzal, ahogy a Scuderia reagált erre a helyzetre.

A Ferrari főnöke, Frederic Vasseur kitart amellett, hogy a csapat nincs „pánik hangulatban a rossz szezonkezdet miatt. Elég rosszul alakultak a Ferrari dolgai az első három futamon. Bakuban már valamivel jobban festett a Ferrari teljesítménye. Charles Leclerc megszerezte a pole pozíciót mind a sprint versenyen, mind a vasárnapi főversenyre.

Az SF-23 azonban nem tudta felvenni a versenyt a Red Bull-al. ergio Perez mindkét versenyszámban győzött. Leclerc szombaton a második, vasárnap a harmadik helyen zárt. Vasseur elismeri, hogy jobb szezonkezdetet szeretne. A francia viszont megdicsérte a csapatot, amiért jól reagált a rossz évkezdetre.

„Az elején arra számítottunk, hogy jobb formában leszünk. Annak viszont nagyon örülök, ahogyan a csapat a rossz szezonkezdetre reagált. Nem voltunk pánikhelyzetben. Az első két verseny nagyon rosszul alakult. Jeddah nehéz volt számunkra. De a csapat reakciója Jeddah és Melbourne között nagyon jó volt. A fejlesztések során sem volt pánik. Nem kellett senkinek változtatni az autóján. Nem az volt a ‘B’ terv, hogy építsünk egy új autót. Először kisebb fejlesztéseket hozunk és próbáljuk megérteni az autó viselkedését. Szeretnénk az autóban rejlő lehetőségeket kihasználni. De a csapat reakciójának örülök. Az biztos, hogy én is szeretnék jobb formában lenni.”- árulta el Frederic Vasseur.