Egyre több hírportál számol be arról, hogy Lewis Hamilton pályafutása lassan a végéhez közelíthet. A hétszeres bajnok Miamiban azt mondta, hogy ő nem kíván még visszavonulni. Sőt, még jó sokáig a sportban szeretne maradni.

A nemzetközi sajtóban többen is írtak már Lewis Hamilton szerződéshosszabbításáról, csapatváltásáról és visszavonulásáról. Az érintettek pedig minden alkalommal igyekeztek egyértelművé tenni, hogy Hamilton nem szeretne visszavonulni. A Mercedesszel szeretne továbbra is versenyezni. Lewis Hamilton újra leszögezte, egyelőre esze ágában sincs szögre akasztani a bukósisakot és lezárni F1-es pályafutását.

Új szerződése viszont továbbra sincs aláírva, ezért időről időre felütik a fejüket a különböző találgatások: a hetekben ismét felmerült, Hamilton akár csapatot is válthat, vagy búcsút is inthet a Forma–1 mezőnyének. A hétszeres bajnok a pletykák kapcsán az ESPN-nek nyilatkozva újra egyértelművé tette, nem akarja lezárni pályafutását.

„Nem tervezem, hogy egyhamar abbahagyom. Nem tartok a pályafutásom végén, a karrierem nincs lejtőn. A fénykoromban vagyok. Minden azon múlik, mennyire akarok a folytatásban is keményen dolgozni és mennyire akarom továbbra is a csúcson maradni legyen szó a fizikai vagy a mentális képességekről. Nem tervezem, hogy változtatok, csak azt, hogy növelem a lendületet és a motivációt.”- kezdte Lewis Hamilton. A pletykák szerint akár a Ferrarihoz is szerződhet. Hamilton vajon más csapatnál fejezi majd be karrierjét?

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy sosem gondolkodtam el azon, hogy máshol fejezem be a pályafutásom. A McLarennél kezdtem, és szeretném azt hinni, hogy mindig is a családjuk része leszek. 13 évesen kezdtem ott, szóval elgondolkodtam azon, milyen lenne, ha ott lennék. Gondolkodtam, és figyeltem a Ferrari versenyzőit a pályán és a képernyőn is. Az ember természetesen elgondolkodik azon, milyen lenne pirosban… de aztán elmegyek a csapatomhoz, a Mercedeshez, és érzem, hogy ez az otthonom. Boldog vagyok ott, ahol vagyok. Még nem írtam alá a szerződést, de gondolkodunk rajta.”- zárta a hétszeres bajnok.