Az FIA meghozta döntését, miszerint Miamiban három DRS zóna lesz, de ebből kettőt lerövidítenek. Max Verstappen erről mondta el véleményét.

Az FIA csütörtökön megerősítette, hogy a Miami International Autodrome három DRS-zónájából kettőt lerövidít. A három DRS zóna közül az első kettő rövidebb lesz. Verstappen elismerte, hogy jobban szeretné, ha nem lenne DRS és enélkül is versenyezhetnének. A holland azt is hozzátette, hogy a Red Bull sebessége olyan jó, hogy nekik nem számít a DRS zóna lerövidítése.

„Természetesen jobban szeretném, ha DRS nélkül is versenyezhetnénk, de ez nem lehetséges. Azt hiszem, hogy minket ez nem érint annyira. Ha gyors az autód és a mezőny hátuljáról kell felzárkózni, akkor mindegy milyen hosszú a zóna. Ha csak egy két tizeddel vagy gyorsabb, akkor nincs esélyed. Ezt Bakuban is láthattuk. DRS zóna egyszerűen nem elég nagy ahhoz, hogy előzhess.”- árulta el Max Verstappen, aki mellett a sajtótájékoztatón ott ült Lando Norris is. A brit így válaszolt Verstappen szavaira:

„Túltettük magunkat rajta. Megbeszéltük az FIA-val. Mi vagyunk a leglassabbak az egyenesekben, így minden adandó alkalommal örülnék a DRS-nek. Azt hiszem, ezt csak felül kell vizsgálni. Ha a tavalyi évre, talán időnként le lehetett volna rövidíteni, de ahogy az autók fejlődnek és általában nagyobb lesz a leszorítóerő, ez mindig egy kicsit rontja a versenyzést. Az autók ugyanakkor egyre hatékonyabbak, így szüksége van arra a kis pluszra az előzéshez. Mondjuk attól függ kivel versenyzel. A Red Bull-nak nincs szüksége DRS-re. Nekünk viszont annál többre.”- árulta el Lando Norris.