Lewis Hamilton csak a 13. helyről várhatja a Miami Nagydíj rajtját. A hétszeres bajnok a gumikat okolta a kiesésért nem tudja, hogy mit várhat így a vasárnapi versenytől.

Lewis Hamilton karrierje legrosszabb időmérős eredményét produkálta az Egyesült Államokban. A Mercedes pilótája már a Q2-ben kiesett a Miami Nagydíj kvalifikációján. Hamilton a 13. helyről vághat majd neki a vasárnapi futamnak. Miközben csapattárs, George Russell legalább a Q3-ba bejutott a Mercedesszel.

„Nehéz volt felvennünk a ritmust. Az elején problémám volt abból, hogy az egyik autó lassan haladt az utolsó kanyarban. Voltak pillanatok, amikor a Q1-ben úgy éreztem, egész jó az autó, az etap végén nem volt túl rossz a köridő. A top 10 végén voltunk, s az utolsó kifutásomkor a boly végén voltam. Igyekeztem felmelegíteni az abroncsokat, de aztán mindenki lelassított az utolsó kanyarban, így teljesen visszahűltek a gumik, ezért nem is tudtam összerakni a kört. Úgy gondolom, amikor gyors vagy, sokkal nyugodtabb lehetsz, kimehetsz az utolsó pillanatban is. Könnyedén be fogsz jutni például a Q3-ba. De mi tudtuk, hogy ez rendkívül kemény lesz, és 50-50 százalék az esély arra, hogy bejussunk a Q3-ba, szóval szerintem egyszerűen jobban kell időzítenünk. Ez van. Megpróbálom a versenyen a legtöbbet kihozni az autóból. Meglátjkuk mire lesz elég. A 13. helyről jósolni is nehéz.”- árulta el Lewis Hamilton.