Charles Leclerc csak a hetedik helyről vághat majd neki a vasárnapi Miami Nagydíjnak. A monacói pilóta saját magát marasztalta el a kvalifikáció után. Leclerc szombaton ismét hibázott és falba tette a Ferrarit.

Charles Leclerc időmérője hamar véget ért a Q3-ban. A monacói pilóta az ötös és hatos kanyarban elveszítette uralmát az autója felett és a falban találta magát. Leclerc első gyors köre csak a hetedik helyre volt elegendő. A második próbálkozásába viszont egy hibával zárult. Az időmérő után Leclerc elég csalódottan nyilatkozott.

„Nagyon csalódott vagyok. Ugyanazt a hibát követtem el, amit tegnap. Ugyanabban a kanyarban. Tudtam, hogy az időmérő az erősségem. Nyilvánvalóan több kockázatot vállalok a Q3-ban. Ez egy olyan hétvége, amikor kétszer is a falban kötöttem ki. Ez nem az a szint, ahol szeretnék lenni. Nagyon csalódott vagyok. Remek kört raktam össze a Q3-ban, de azt a kört nem fejeztem be. A második körben hibáztam és falban végeztem. Elég dühös vagyok magamra. Várom a vasárnapot. Biztos vagyok benne, hogy a versenyen minden rendben lesz. Szóval emiatt nem aggódom.”- árulta el Charles Leclerc.