Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke nem érti, hogy miért kritizálta ennyire élesen a márka csapatát Laurent Rossi vezérigazgató anélkül, hogy velük is beszélt volna. Így is tisztában vannak azzal, hogy nem teljesítették az év elején meghatározott célkitűzéseiket.

Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója meglepően keményen kritizálta a Renault alá tartozó gyári Forma-1-es csapatot. Korábban azt mondta, hogy az „amatőr” hibáikkal elherdálják a csapat erőforrásait, és a hozzáállásuk sem méltó a Renault korábbi F1-es munkájához. Otmar Szafnauer erről a sajtótól halott először. Elmondása szerint azzal semmin nem változtatott a csapaton belül, és nem tudja, pontosan mi volt ezzel a célja.

„Ilyen nyilatkozottal nem tett ránk nyomást. Mindenki jó eredményeket akar elérni, a mérnökeink és a szerelőink világszínvonalúak, bőven rakunk nyomást a vállunkra saját magunktól is. Nem tudom, hogy pontosan mire gondolt. Nekem is el kell még olvasnom, de mi is tisztában vagyunk azzal, hogy alulteljesítettünk Bakuban, a pilótáink összeütköztek egymással Ausztráliában, Bahreinben Esteban büntetések egész sorát kapta a rossz rajtpozíciója miatt. Nem kezdődött zökkenőmentesen a szezonunk. Olyan hibák után, mint ami Bakuban az egyik autónk kigyulladásához vezetett, nem tudunk mást tenni, mint a hiba azonosítása után kijavítani azt. Ez megtörtént, és ez nem fog többet előfordulni. Fogalmam sincs, miért tett ilyen kijelentést. Erről őt kell megkérdezni. Én is ezt fogom tenni.”- árulta el Otmar Szafnauer.