A Red Bull Miamiban megszerezte az idei negyedik kettős győzelmét. Max Verstappen és Sergio Perez idény öt futamból négyszer állhattak a pódium első és második fokára.

Max Verstappen a kilencedik helyéről aratott lenyűgöző győzelmet, megelőzve csapattársát, Sergio Perezt és az Aston Martin versenyzőjét, Fernando Alonsót. Ezzel az eredménnyel öt futamból négyszer a Red Bull kettős sikere is megszületett. Ausztrália az egyetlen helyszín, ahol Perez nem állhatott fel a pódiumra. Az Aston Martin csapatnagykövete, Pedro de la Rosa elismerte, hogy a Red Bull dominanciája „megalázó” az F1 rajtrácsának többi tagja számára.

„„Azt hiszem, mindenki, aki már régóta az F1-ben van, tudja, milyen nehéz nyerni” – mondta de la Rosa korábbi pilóta az F1 Nation podcastjában. „Mindig rendkívül büszkének kell lenni minden győzelemre, vagy a Red Bull esetében minden egyes győzelemre. Különleges módon kell megünnepelni, mert soha nem tudhatod, mikor jön a következő. Mindannyian azért vagyunk itt, hogy megállítsuk ezt a győzelmi sorozatot. Nagyon jó látni, hogy a Red Bull ünnepel, de mélyen a szívemben, bizonyos értelemben megalázó is, ahogy folyamatosan ünnepelnek egy kettős győzelmet. Nem tudjuk megállítani őket. Az egész F1-es rajtrácsról beszélek, nem csak az Aston Martinról.”- árulta el Pedro de la Rosa.