Charles Leclerc csalódott volt a Miami Nagydíj után, mivel a Ferrari tempója messze elmaradt a riválisokétól és nehezményezte a Ferrari SF-23-mal kapcsolatos visszatérő problémákat.

Charles Leclerc csak a hetedik helyen zárta a Miami Nagydíjat. A Ferrari és Leclerc többet remélt az amerikai versenytől, mivel erre a hétvégére számos fejlesztés vittek. Leclerc Miamiban kétszer is falnak csapata az autóját. Csak a hetedik helyről rajtolhatott. A futam elején Kevin Magnussen-el csatázhatott. A Ferrari szerint ez is hátráltatta a monacóit. A verseny alatt Lewis Hamilton is könnyen meg tudta előzni Lelcerc-t, aki a 13. helyről rajtolhatott. A Ferrari egyensúlyi problémákkal küszködött. Leclerc a következőket mondta:

„Egész nap küszködtünk. Nagyon hasonló a kép az év elejéhez. Az időmérőn jól működik az autó, de a versenyen küszködünk. Az autóval nem lehet a határon autózni. Ha valaki egy kicsit is átlépi a határt, akkor az kihat az autó egyensúlyára. Néha alulkormányzott az autó. Majd a következő kanyarban túlkormányzottá válik. Nehéz így vezetni. Sokat szenvedtem az autóval, amire még nincs magyarázatom. Meg kell vizsgálnunk az autót. Jelenleg csak a következetesség hiányzik, és megpróbálunk dolgozni ezen. Sok a dolgunk. Most találnunk kell valamit, mert már egy kis ideje küzdünk a versenyeken. Szóval megoldásokat kell találnunk.”- árulta el Charles Leclerc.