Lehet, hogy jelenleg élvezi az F1-es rajtrácstól távol töltött idejét, de Daniel Ricciardo szép csöndben a 2024-es visszatérésén dolgozik.

Daniel Ricciardo állítása szerint jövőre olyan helyzetben lesz, hogy visszatérhet az F1-es rajtrácsra. Az ausztrál szerint van még befejezetlen ügye az F1-ben.

A kiábrándító 2022-es szezon után Ricciardo-val szerződést bontott a Mclaren. 2023-ra nem talált magának helyet a rajtrácson. Helyette a Red Bull tartalékosa lett. Annál a csapatnál dolgozik, ahol 2014 és 2018 között kiválóan versenyzett, és hét Nagydíjat nyert. Ricciardo ebben az évben nem áll rajthoz más sorozatban sem. Az ausztrál azt mondja, hogy élvezi a kényszerpihenőt.

„Készen állok a 2024-es visszatérésre. Jó formában vagyok, de hagyom magamnak időt a mentális felkészülésre is. Imádok sportolni, szeretek aktív lenni, ezért nem engedtem meg magamnak, hogy túlságosan kimenjek a formából. Nagyon élvezem az idei évet, és úgy gondolom, hogy ez nem fog változni. Nagyon várom a jövő évet. Visszatérek és szeretnék újra versenyezni. Úgy érzem, hogy van még az F1-ben befejezetlen ügyem. Nem tudom csak úgy folytatni a szimulátorozást. Júliusban be fogok ugrani az autóba, szóval már csak pár hónap, és visszaülhetek a volán mögé. Biztos vagyok benne, hogy ez is nagyon ösztönöz majd. Természetesen szeretnék egy kis nyomást gyakorolni magamra. Ezért megpróbálom emlékeztetni a csapatot, hogy még mindig meg tudom csinálni, és meglátjuk mire lesz elég.”- mondta Daniel Ricciardo a Sky F1-nek