A hírek szerint Toto Wolff egyik kollégája felhívta Adrian Newey-t, hogy megpróbálja a Mercedeshez csábítani. Hamut Marko ezen jót nevetett.

Adrian Newey több olyan autót is tervezett, amivel a Red Bull bajnokságot tudott nyerni. Az RB19 várhatóan ismét bajnoki címhez segíti majd az osztrák csapatot. Az eddigi öt futamból ötöt sikerült megnyerniük. Négy alkalommal pedig kettős sikert ünnepelhettek. Kiváló teljesítményüket nagyrészt Newey-nek köszönhetik. Egyes hírek szerint a Mercedes állítólag nagyon szerette volna Brackley-be csábítani., miközben megpróbálják versenyképessé tenni a W14-est. Az F1-Insider.com szerint a Mercedes odáig ment, hogy megkereste a tervezőgurut még azelőtt, hogy aláírta volna a hosszabbítást a Red Bull-al.

„Nem sokkal azelőtt, hogy a Red Bull ötletgazdája, Adrian Newey meghosszabbította szerződését a Red Bull-lal telefonhívást kapott a Red Bull egykori alkalmazottjától, aki jelenleg a Mercedes csapatfőnökének egyik személyi asszisztense.”- állítja a kiadvány. A hölgy a főnöke nevében megpróbálta a Mercedeshez csábítani Adrian Newey-t. Newey azonban köszönettel visszautasította, és inkább elkötelezte magát a Red Bull mellett még egy évre.

„Úgy tűnik, Wolff nem bízik teljesen saját embereiben, hogy megoldják az autójukkal kapcsolatos problémákat.”- mondta mosolyogva Dr. Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója. Ám bár a hírek szerint nem ez volt az első alkalom, hogy más csapat megpróbálhatott ajánlatot tenni Newey-nak. 2018-ban a Ferrari több ajánlattal kereste fel a szakembert.

.