Lewis Hamilton kijelentette, hogy szívesen versenyezne az Indycarban vagy a NASCAR sorozatban. Hozzátette, hogy jelenleg az F1-re koncentrál és nem szeretne egyhamar távozni.

Lewis Hamilton azt mondta, hogy nyitott lenne a NASCAR vagy az IndyCar sorozatban való indulásra, de jelenleg az F1 az, amire koncentrál. A brit pilóta szerződése az év végén lejár. Semmi sem garantálja azt, hogy hosszabbít és jövőre is rajthoz áll. A Mercedes jelenleg nem tud olyan autót biztosítani a brit pilóta számára, amivel harcolhatna a nyolcadik bajnoki címéért.

Hamilton azonban kijelentette. Továbbra is az F1-re koncentrál és nem szeretne egyhamar távozni. Mi lesz a távoli jövőben? Nem tudni. Viszont Hamilton egyszer biztos kipróbálná a NASCAR vagy az IndiCar sorozatot is. 2011-ben egy NASCAR autót már vezethetett. Megkérdezték tőle, hogy fontolóra venné-e más sorozatokban való indulást, a következőt válaszolta:

„Évekkel ezelőtt autót cseréltem Tony Stewarttal, ami szórakoztató volt. Valamikor szívesen kipróbálnám a NASCAR-t. Nem álmodozom arról, hogy más sorozatban induljak, de csodálója vagyok. Rajongok a versenyzésért és más sportokért. Szóval szeretném kipróbálni. Csodálatos lehetőség, hogy cserélhettem Valentino Rossival, és kipróbálhattam egy MotoGP-t. Nem rajongok az olyan autónak, amikben nagy a tér, de a versenygépek jól néznek ki. Jelenleg csak a Forma-1 -re koncentrálok, és nem tervezek egyhamar távozni.”- kezdte Lewis Hamilton.

A 2023-as szezont egyes területeken unalmasnak minősítették. Főleg a Red Bull dominanciája és az előzések hiánya miatt. Arra a kérdésre, hogy mit mondana az amerikai közönségnek arról, hogy a Grand Prix versenyzés nem mindig izgalmas, Hamilton a következőket mondta: „Én nem nézem. Szóval részemről nem unalmas. Minden nap kihívásokkal szembesülünk. Próbálok visszatérni az élre. Az én szemszögemből biztosan nem unalmas. Versenyrajongóként megértem, hogy jelenleg nincs olyan nagy verseny, mint az NFL és az NBA között. Sportként jobban kell teljesítenünk, már próbáltuk közelebb hozni a csapatokat, de úgy tűnik, ez már nem fog sikerülni. Én csak azt mondom, hogy keményen dolgozunk azon, hogy a szurkolók izgalmasabb versenyeket láthassanak.”- árulta el Lewis Hamilton.