Egy korábbi Forma-1-es pilóta, Johnny Herbert úgy véli, hogy Lewis Hamilton már túl van a karrierje csúcsán és a fiatalabb generáció veszi át az irányítást.

Hamilton az F1 történetében az egyik legeredményesebb versenyző. 2020-ben megszerezte a hetedik világbajnoki sikerét. Ennyi bajnoki cím csak Michael Schumacher neve mellett áll. A következő évben megdöntötte a nyert futamok számát is. Már átlépte a százat is. Hamilton azonban 2022-ben szenvedte el pályafutása első nyeretlen szezonját, és csapattársa.

2022-ben új csapattársat is kapott. George Russell beült a Mercedesbe és az első szezonjában több pontot szerzett a hétszeres bajnoknál. A tavalyi év első öt futamából négyszer Russell bizonyult jobbnak. A Red Bull pilótája, Verstappen erősen vitatott körülmények között nyerte meg a 2021-es bajnokságot. Tavaly a második világbajnoki címét is megszerezte. Idén is jól teljesít. Ő vezeti az egyéni bajnokságot. 14 ponttal előzi meg csapattársát, Sergio Perez-t.

Herbert, aki 1989 és 2000 között 160 alkalommal állt rajthoz az F1-ben, azt gyanítja, hogy Hamilton már túl van a karrierje csúcsán. Szerinte, ha hosszabbítana a Mercedesszel, az csak a karrierjének ártana. Herbert a következőket mondta: „Lewis talán már nincs karrierje csúcsán. Talán ennek már vége. Még mindig nagyon jó pilóta. Nem hiszem, hogy ezzel lenne a probléma. Abszolút benne van a valaha volt legjobb három brit pilóta között. Egy új generációval áll szemben. Az utóbbi évtizedekben mindig ez volt. Emlékszem, Ayrton felbukkant és mindent megváltoztatott ’84-ben, Niki-vel szintén így volt. Aztán a modern korban Mika Hakkinen és Michael Schumacher-el harcolt. Ők azok, akik egy korszakot meghatároztak. Azt hiszem, ezt most Max, Lando és George esetében is láthatjuk. Ők veszik át az irányítást. Az a véleményem, hogy minden sportágban az új generációk jobbak, mint a régiek. Tudom, hogy ez elég nyersen vagy meglepően hangzik, de ez az igazság. Nem hiszem, hogy az új generációk, akik 18 évesen belépnek a Forma-1-be és 40 éves korokig az F1-ben lesznek. Ki fognak égni 30-35 éves korukra.”- árulta el Johnny Herbert.