Daniel Ricciardo az idei szezont a pálya mellől követheti. A Red Bull tartalékosaként dolgozik. Kiderült, hogy az ausztrál pilóta júliusban ülhet újra volán mögé.

Egy csalódást keltő 2022-es szezon után Ricciardo szerződését felbontotta a Mclaren. Más helyet nem talált magának. Helyette visszatért a Red Bull-hoz és tartalékos munkát vállalt. Az F1 szezonon belüli tesztelésére vonatkozó korlátozásai miatt Ricciardo munkájának nagy része a Red Bull szimulátorra korlátozódott. Daniel Ricciardo megerősítette, hogy visszatér és újra F1-es autót fog vezetni. Júliusban a Pirelli gumiabroncs-tesztjén vesz majd részt és a silverstonei pályán ülhet majd autóba.

„Eddig csak szimulátoroztam, de júliusban a silverstone-i futam után az RB19-est fogom vezetni. Részt vehetek a Pirelli tesztjén. Talán még szeptemberben Monza után is kaphatok egy lehetőséget. Pár hónap kihagyás után újra megtapasztalhatom, milyen érzés.”- kezdte az ausztrál pilóta, aki korábban is tudatta azon szándékát, hogy 2024-ben szeretne visszatérni az F1 rajtrácsára. A tesztből szeretné a lehető legtöbbet kihozni és megmutatni, hogy igenis képes jól teljesíteni. „Izgatottan várom, hogy újra vezethessek. Próbálom a csapatot emlékeztetni arra, hogy egykor itt sikeres voltam és még mindig képes vagyok gyors kört futni.”- zárta az ausztrál pilóta.