Nyck de Vries eddig nem tudott olyan jól teljesíteni, mint a tavalyi monzai futamon. Egyes hírek szerint Daniel Ricciardo Faenzában járt. Meglátogatta az AlphaTauri csapaptot.

Nyck de Vries öt futam alatt nem szerzett még pontot. A holland így az utolsó a tabellán. Rajta kívül csak a Williams pilótája, Logan Sargeant nem tudott pontot szerezni. Nyck de Vries pont egy olyan csapattal debütálhatott, akik arról híresek, hogy könnyen megválnak versenyzőiktől, ha teljesítményük nem ér el egy bizonyos szintet. De Vries azt sem vigasztalhatja, hogy a hírek szerint Ricciardo nemrég az AlphaTauri-nál járhatott.

Ricciardo esetleges szerződtetése viszont ellentétes lenne a távozó csapatfőnök, Franz Tost szavaival. Az osztrák azt mondta, hogy bár „elméletileg” igénybe veheti Ricciardo szolgálatát, inkább egy fiatal pilótának adna esélyt helyette. „Elméletileg igen” – mondta a médiának, többek között az F1Híreknek is, amikor arról kérdezték, hogy Ricciardo lehet-e AlphaTauri tartalékosa ebben a szezonban. „Gyakorlatilag pedig én olyan pilótáknak adnék esélyt, mint Liam Lawson, vagy Dennis Hauger. Úgy gondolom, hogy elsősorban a fiatal pilótákra fogunk összpontosítani, mert ez a lehetőségeinken belül van.”- árulta el Franz Tost.

Ricciardo látogatása viszont azonban azt sugallja, hogy a csapat meggondolhatta magát. A hír igaz, akkor minden esély megvan arra, hogy Ricciardo 2024-ben újra rajthoz állhasson. A Motorsport.com azt is állítja, hogy a Red Bull pilótafejlesztési programjának vezetője, Helmut Marko ultimátumot intézett De Vrieshez, ami így hangozhatott: Produkáljon jobb eredményeket elérni a Spanyol Nagydíj végéig, vagy készüljön fel a leváltásra. Így Nyck de Vries erősödő nyomással néz szembe.

„Az, hogy elégedett lennék, túlzás.”- mondta Tost De Vries teljesítményéről.”De mindig is mondtam, hogy nem könnyű a Forma-1 újoncainak. Különösen az első futamokon. Most Imolába, Monacóba és Barcelonába megyünk, ahol több tapasztalattal rendelkezik. Ismeri ezeket a pályákat.
Ha javítani tudjuk az autón, akkor Nyck jobb eredményt érhet el. Ha a top csapatok közül mindenki befejezi a versenyt, akkor nehéz lesz pontot szereznünk.”- zárta Franz Tost.