Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint a Forma-1-nek el kellene döntenie, mit akar a Pirelli gumijaitól, mielőtt panaszkodik mindenki az előzések hiánya miatt.

A Pirelli az utóbbi évben óvatosabb volt a gumikeverékeivel. Az F1-es autókra kevésbé tapadó, de tartósabb abroncsokat fejlesztett, melyek nem olyan hirtelen kezdtek el romlani, mint korábbi fejlesztéseik. Az olasz gyártó óvatos hozzáállása miatt azonban a csapatok nem tudnak annyira kreatívak lenni. Ez az Ausztrál Nagydíjon látszott leginkább, ahol a korai piros zászló után minden csapat ugyanarra az egykiállásos stratégiára állt át. Az Azeri Nagydíjon Esteban Ocon és Nico Hülkenberg majdnem az egész versenyen csak a keményeket használták. Günther Steiner szerint az F1-nek el kellene döntenie, hogy mit akar az abroncsoktól.

„Szerintem az abroncsokat kell vizsgálnunk. Mindig amiatt panaszkodunk, hogy hirtelen csökken a teljesítményünk. Megy a nyavalygás, mert nem elég jók. El kellene döntenünk, hogy mit akarunk, mert a Pirelli mindkét végletet megcsinálta és most az a baj, hogy túl tartósak, szóval mindig nehéz lesz előzni. Szerintem nem kellene a bakui verseny alapján következtetéseket levonnunk. Voltak jó versenyek idén sok előzéssel, és ezeket kellene sokszorosítani. Nem csak keseregni amiatt, ami akkor történt. Nyilván mindenki piros zászlókat, biztonsági autót várt és ebből nem lett semmi, de szerintem, ha kiderül, hogy valamivel lehet ezen segíteni, akkor meg fogjuk tenni. Előzni sosem lesz egyszerű.”- árulta el Günther Steiner.