Monaco nem csupán a Forma-1-es sorozat egyik ékköve. Egyre több pilóta ide költözik és itt éli mindennapjait. Miért pont Monacóba költözik a legtöbb pilóta?

A Hercegség a világ egyik legkisebb nemzeteként tartjuk számon. Területe alig nagyobb, mint a londoni Hyde Parké. A monacói életmód több tehetősebb embert vonz. Többen oda is költöznek. A francia Riviéra lenyűgöző partvidékén kívül is találhatunk olyan dolgot, amivel kikapcsolódhatunk. Mi az, ami Monacóban olyan vonzó élethellyé teszi a Forma-1-es pilóták és a világ leggazdagabb emberei számára.

A Hercegségbe költözni nem egy egyszerű feladat. Már az anyagi vonzata az, ami miatt többen ezt nem tehetik meg. Aki ide költözik, az biztos vagyonos embernek számít. Ide költözés legalább 500 000 euróra lenne szükségünk. Charles Leclerc-re természetesen ez nem vonatkozik, hiszen ő itt nőtt fel. Monaco lakosainak nagyságrendileg 25 százaléka mondhatja ezt el magáról.

Forma-1-es pilótaként az emberek olyan reflektorfénybe kerülnek, mint kevesen a világon. Ha a pilóták épp nincsenek versenyen, akkor a lehető legjobban itt tudnak kikapcsolódni. Nem kell tartaniuk a szurkolók tömegeitől és a médiától. A tehetős monacói lakosoknak nem kell a
paparazzóktól tartaniuk. Moanco közel van Nizza-hoz, ahol egy repteret is találhatunk. Így a pilóták hazatérhetnek anélkül, hogy a versenyre való visszatérés előtt sokat kellene utazniuk az otthonuk és a reptér között. Ezen kívül lenyűgöző partszakasszal rendelkezik. Közel az olasz és a francia határ is.

A pilóták nagy része itt él. Köztük Leclerc, Lewis Hamilton, Max Verstappen, Lando Norris, Valtteri Bottas, Sergio Perez, Nico Hulkenberg, Nyck de Vries és Alex Albon, valamint számos korábbi pilóta is. Ex pilóták közül Mika Hakkinen, Riccardo Patrese, Nico Rosberg, Stoffel Vandoorne, Daniil Kvyat, Antonio Giovinazzi, Paul di Resta és még sokan mások is.