A napokban elindult egy pletyka Nyck de Vries jövőjéről. Egyes hírek szerint Helmut Marko utlitátumot adott a hollandnak. Ha pár futam után sem ér el jobb eredményt, akkor felkészülhet a távozásra. A pletyka szerint helyét Daniel Ricciardo venné át. A hírre Helmut Marko reagált.

Elindult egy pletyka, miszerint a 2023-as Forma-1-es szezon közepén Nyck de Vries helyét Daniel Ricciardo veheti át akkor, ha a holland nem ér el jobb eredménykét. A Spanyol Nagydíj lehet az a futam, ahol De Vries utolsó esélyt kaphat. Helmut Marko tanácsadó azonban tiszte vizet öntött a pohárba.

„Semmi sem fog történni a következő versenyeken. Beszéltünk Nyck-el. Egyetért velünk. Fejlődnie kell. Túlságosan le van maradva csapattársától. Yuki nagyon jól teljesít. Futballista nyelvén szólva: Nyck megkapta a sárgát, de a pirlos laphoz kell még egy sárga lap. Ha fejlődik, nem lesz gond.” mondta Helmut Marko az F1 Insidernek adott interjújában .

A hírek szerint Ricciardo az Alphatauri-nál járt. Helmut Marko szerint azonban az ausztrál pilótára nem számítanak úgy, mint aki beugorhatna bárki helyére. Ha de Vries nem tud javítani, hanem a Forma-2-ben szereplő tehetségállományukból ültetnének valakit a helyére.

„A legrosszabb esetben is a fiatal tehetségeink közül választanánk valakit. Itt most Liam Lawsonról és Ayumu Iwasóról beszélünk. Ricciardo-ról nem.”- folytatta Helmut Marko, aki még Mick Schumacher-rel sem számol.”Ő a Mercedes pilótája, és nem szerepel a terveinkben. Toto Wolff felelős érte.”- zárt az osztrák szakember.