Peter Windsor, a Forma-1 kommentátora úgy véli, Charles Leclerc jobban tenné, ha a belátható jövőben a Ferrarinál maradna. Szerinte nem kellene átigazolnia a Red Bull-hoz, a Mercedeshez vagy az Aston Martin csapathoz.

A Ferrari elég gyengén kezdte el a 2023-as szezont. Így a sajtó már azt találgatja, hogy mi lesz Charles Leclerc-el, akinek a szerződése 2024 év végén lejárt. Tavaly év vége óta terjed az a pletyka, miszerint Leclerc már a Mercedesszel tárgyal és aLewis Hamilton utódja lehet, akinek az év végén lejár a szerződése.

Nem valószínű, hogy a Mercedes lesz az egyetlen csapat, aki érdeklődik Leclerc szolgáltatásai iránt, akit a rajtrács egyik leggyorsabb pilótájaként tartanak számon. A monacói pilóta négy éve csatlakozott a Ferrarihoz. Azóta 19 pole-t szerzett. A legutóbbi YouTube-közvetítésben a Williams és a Ferrari korábbi csapatmenedzsere, Windsor azt gyanítja, hogy a Red Bullnál a regnáló kétszeres világbajnok, Max Verstappen mellett nem lenne lehetőség Leclerc számára. A Mercedes viszont hosszútávon Russell-re építhet.

„Nyilvánvalóan, ha Charles most a Red Bull-t vezetné megnyerné a bajnokságot, de nem lenne könnyű helyzetben Max mellett. Biztos vagyok abban, hogy harcban lenne a bajnoki címért, ha a Red Bull-t vezetné. Ez nem fog megtörténni. Szerintem ugyanígy a Mercedesnél és az Aston Martin-nál sem lenne jó helye. Valószínűleg jobban jár, ha Freddy Vasseurrel marad, minthogy az Aston Martin-hoz igazolna. Lehet, hogy lassan a Mercedesnél is káosz lenne, ha ő váltaná le Lewis-t. Ha a Mercedeshez menne, akkor Russell-t kell legyőznie. Jelenleg nem hiszem, hogy Charlesnak azon kellene gondolkodnia, hogy elhagyja a Ferrarit, vagy arra, hogy merre menjen.”- árulta el Peter Windsor.