Lewis Hamilton szerint az F1 technikai szabályai túlságosan negatív kritikákkal illették. Úgy gondolja, hogy muszáj a szabályokon változtatni, mert a csapatok között túl nagy a szakadék.

Lewis Hamilton tartott attól, hogy az F1 jelenlegi technikai szabályai nem váltják be a hozzáfűzött reményeket. Elismeri, hogy a szabályokat tovább kell alakítani, hogy megakadályozzák a Red Bull jelenlegi uralmát a sportban.

Az F1 aerodinamikai szerkezetét a tavalyi évhez képest radikálisan átalakították annak érdekében, hogy a csapatok közelebb kerülhessenek egymáshoz. A tavalyi év elég biztatóan nézett ki. A 2023-as szezon már elég unalmassá vált. Bakuban például már alig láthattunk akciót a pályán. Az F1 ügyét nem segítette a Red Bull dominanciája sem. Fernando Alonso több mint 20 másodperccel futott be a harmadik helyen.

Az előzés hiánya nagy felháborodást keltett. Lehet, hogy a a sport rossz irányba indult el a jelenlegi technikai szabályokkal? Erre Lewis Hamilton így válaszolt: Én nagyon negatívan látom a dolgokat. Jó, hogy új dolgokat próbálunk ki. De fontos, hogy tovább haladjunk és fejlődjünk. Sajnálatos, hogy továbbra is hasonló szakadékokat látunk a csapatok között. Nem tudom mi lenne erre a megoldás. Úgy gondolom, hogy továbbra is módosítanunk kell ezeket a szabályokat, különben évekig – 2026-ig – ugyanaz lehet, mint most, de nem mondanám, hogy jó ötlet lenne az autók nehezebbé tétele.”- árulta el Lewis Hamilton.