Lewis Hamilton korábban azt mondta, hogy nem lesz már 40 éves korában az F1-ben. Talán azóta megváltozott a véleménye, mert most teljesen mást állított. A brit szerint ő és Fernando Alonso is 50 éves koráig is maradhatnak a száguldó cirkuszban.

Lewis Hamilton nem zárta ki annak lehetőségét, hogy ő és Fernando Alonso az 50-es éveiket is az F1-ben versenyezve töltik majd. A 38 éves Hamilton a 2023-as miami versenyen 315 Nagydíjon állt rajthoz. 2007-es debütálása óta egyetlen versenyt hagyott ki. Ez annak köszönhető, hogy 2020-ban elkapta a Covid-19 vírust. Nem sérülés miatt.

Ő a második legidősebb pilóta a rajtrácson. Csak Fernando Alonso előzi meg őt, aki 41 éves. A két világbajnok még mindig magas szinten teljesít, és a dobogós helyekért küzd. A hétszeres bajnok korábban azt mondta, hogy nem áll már rajthoz 40 éves korában. Most pedig azt sem zárta ki, hogy még 50 éves korában is rajthoz áll majd a száguldó cirkuszban.

„Soha nem mondhatod, hogy soha. Brad Pitt az 50-es éveiben fog versenyezni a filmben, így én leszek a harmadik legidősebb pilóta! A technológia és a testünk változik, és ez csak a mentalitáson múlik. Azon, hogy még mindig van-e késztetés arra, hogy ugyanannyit adjon bele, mint az első futamon. Fernadno nevében nem beszélhetek. Ő nagyszerű munkát végzett. Én pedig remélem, hogy további nagyszerű küzdelmek elé nézek.”- árulta el Lewis Hamilton.