A pletykák szerint az Alpine Mattia Binotto szerződtetésén dolgozik Damon Hill úgy véli, hogy a Ferrarinak meg kellene próbálnia visszahozni korábbi csapatfőnökét

Damon Hill úgy véli, hogy a Ferrarinak vissza kellene hívnia Mattia Binotto-t és újra megbízni őt a motorrészleg irányításával, mielőtt még egy másik csapathoz csatlakozna.

Laurent Rossi vezérigazgatójának az elmúlt hetekben megfogalmazott nyilvános bírálatait követően olyan pletykák terjednek, hogy az Alpine Mattia Binotto-val erősítené meg a technikai részlegét. Az sem kizárt, hogy ő váltaná Otmar Szafnauert a csapatfőnöki székben.

Binotto jelenleg a kényszerszabadságát tölti. 2022 év végén elhagyta a Ferrarit, miután az olaszok alul maradtak a Red Bull elleni világbajnoki harcban.

„„Azt hittem, neki nem ez a megfelelő szerep. Ő technikus és ez nagyon fontos lenne a csapat számára. Szerintem ő nagyon tehetséges. Én visszahoznám. Nyilvánvalóan nagyon okos srác, de nem tudom, hogy ez politikailag lehetséges-e. A csapatfőnöki létnek van egy másik aspektusa is, amiben szerintem egyesek jók. Sok minden a pénzről, a stratégiáról vagy a marketingről szól az F1-ben. Lehet, hogy nem ez az elsődleges célja, és nem az, amit szeret, és ez a szenvedélye. Fred Vasseur az a fajta srác, aki érti a versenyzést.”- árulta el Damon Hill.